Gia Clinic

Goedaardige

Huidafwijkingen

Huidoneffenheden zoals wratjes,
pigmentvlekken of bindweefselbultjes

Een zichtbaar bultje, wratje of kleurverschil, welke ervoor zorgen dat de huid er ouder of vlekkig uitziet. Deze vlekjes en plekjes vallen onder het kopje goedaardige huidtumoren. Ze komen bij zowel mannen als vrouwen voor, over het hele lichaam of gelaat. Wanneer u zicht stoort aan een vlekje of plekje, kan deze eenvoudig worden verwijderd door middel van coagulatie. Er zijn verschillende soorten bultjes, plekjes of vlekjes. 

  • Een fibroom of steelwratje is een goedaardige tumor van het bindweefsel. Ze komen met name voor in de ‘plooien’, zoals bijvoorbeeld in de hals, rond de oogleden, op de romp, onder de borst, in de liezen en de oksels. Het zijn elastische aangroeisels van de huid. Fibromen zijn huidkleurig of bruin van kleur. 
  •  Ouderdomsvlekken ontstaan door overmatige blootstelling aan zonlicht. Er kunnen pigmentvlekken ontstaan, ook wel ouderdomsvlekken genoemd. Deze komen vaak voor in het gezicht, op het decolleté, de handrug en de armen.
  • Gesprongen adertjes (couperose), roodheid in de vorm van een spinnetje (spinnaevus) of bloedblaasjes. Deze plekjes komen voornamelijk in het gelaat voor.
  • Vetknobbeltjes en talgcysten kunnen overal op het lichaam voorkomen en zijn eenvoudig te verwijderen. 

Bij coagulatie gebruiken we een klein naaldje en elektriciteit die het oppervlakkige huiddeeltje vanaf de oppervlakte verhit. De verhevenheid wordt daarbij los verweekt en verwijderd. Er zijn gemiddeld 1 tot 3 behandelingen nodig. 

Na de behandeling onstaat er in de meeste gevallen een korstje. Binnen elke dagen valt het korstje er vanzelf af. Het gehele genezingsproces duurt ongeveer 10 dagen. Gebruik uw SPF ten alle tijden conqesuent. U mag de huid camoufleren. Indien gewenst kunnen wij u daarin in adviseren.

huidoneffenheden
verwijderen

€62,50

15 minuten

  • Losse behandeling

huidoneffenheden
verwijderen

€120,00

30 minuten

  • Losse behandeling