Gia Clinic

Acne

Therapie

Welke soorten acne zijn er?

Acne is een veelvoorkomend en vervelend huidprobleem. Acne bestaat in verschillende vormen en gradaties en komt op verschillende leeftijden voor. Ook kan acne zich buiten het gelaat, manifesteren op de rug of borst bijvoorbeeld.

Hoe acne behandeld wordt, is verschillend per indicatie. De een heeft last van mee-eters terwijl de ander pijn heeft aan de vele ontstekingen die veroorzaakt kunnen worden.

Acnebehandelingen in het gelaat komen meestal (deels) voor vergoeding in aanmerking uit de aanvullende zorgverzekering. Sommige zorgverzekeraars vergoeden ook acnebehandelingen op de rug. De hoogte van deze vergoeding en voorwaarden zijn terug te vinden in de polis van de zorgverzekeraar. Om voor vergoeding in aanmerking te komen wordt soms om een verwijzing van huisarts of specialist gevraagd.

Als we geen gave huid hebben, wordt dat als vervelend ervaren. Hierdoor brengt acne vervelende problemen met zich mee.

Acne bestaat in verschillende vormen. De meest voorkomende vormen zijn:

Soorten acne:

Acne Vulgaris​

Deze vorm van acne komt het meest voor bij pubers. Deze vorm kan zeer ernstig zijn maar kan ook bestaan uit enkele jeugdpuistjes.

ACNE COMEDONICA

Deze vorm van acne kenmerkt zich door de vele comedonen. Dit kunnen zowel white heads als black heads zijn. Deze vorm ontstaat als de talgklieruitvoergang is afgesloten.

ACNE INFLAMMATOIRE

Deze vorm van acne behoort tot Acne Vulgaris en komt voornamelijk voor bij pubers en jongvolwassenen. Deze vorm kenmerkt zich door de ontstekingen.

ACNE CONGLOBATA

Deze vorm is een ernstige, ontstoken vorm van acne. Dit leidt tot dikke en pijnlijke bulten. Vooral jonge mannen hebben een kans om deze vorm van acne te ontwikkelen.

 

ACNE TARDA

Deze vorm van acne komt vooral voor op de kin, kaaklijn en wangen. Vooral jonge vrouwen hebben een kans om deze vorm van acne te ontwikkelen.

ACNE EXCORIEE

Dit is een lichte vorm van acne waarbij vaak wordt gekrabd. Op deze manier kunnen littekens en pigmentverschillen ontstaan.

Acne Fulminans

Deze vorm is een zeer heftige vorm van acne en komt alleen bij vrouwen voor.

Acne Keloidalis

Bij deze vorm van acne is er sprake van een chronische ontsteking van de haarwortels die gepaard gaat met littekenvorming en plaatselijke haaruitval.

De behandelwijze

Puisten, papels, black en white heads worden vaak behandeld met cosmeceuticals, waarvoor geen recept nodig is.

Afhankelijk van de ernst van de indicatie, wordt een behandelplan samengesteld. Het behandelplan bestaat ook uit het verzorgen van de huid thuis. Hierover krijgt u advies en tips.

Wilt u graag meer informatie over acne of de behandeling van acne? Neem gerust contact op!

Acnetherapie 30

€39,50

35 minuten

  • Losse behandeling

Acnetherapie 60

€62,50

60 minuten

  • Losse behandeling

Acnetherapie peeling

€81,50

45 minuten

  • Losse behandeling

Acnetherapie peeling kuur 5+1

€407,50

45 minuten

  • KUUR VAN 6 BEHANDELINGEN

Acne cicatrix SkinPen

€199,00

50 minuten

  • Losse behandeling

Acne cicatrix SkinPen kuur 3 behandelingen

€537,00

50 minuten

  • Kuur van 3 behandelingen

Acne cicatrix SkinPen kuur 6 behandelingen

€1074,00

50 minuten

  • Kuur van 6 behandelingen

Gerstekorrels verwijderen

€20,00

15 minuten

  • Losse behandeling