Gia Clinic

Hoe ziet mijn op maat gemaakt huidprotocol er uit?

Help! Ik kan tijdelijk niet naar mijn huidspecialiste, wat nu?

 

Door de bizarre corona-periode waarin we nu leven, heeft het schoonheidsinstituut waar je altijd naar toe gaat, haar deuren tijdelijk moeten sluiten. Vele zijn gewend om hun huid te verbeteren of gezond te houden door hulp van hun favoriete huidinstituut. Helaas is dat op het moment niet mogelijk. Wel is het mogelijk om thuis de huid te onderhouden door middel van het juiste huidprotocol.

 

In deze blog wil ik graag enkele tips met jullie delen zodat iedereen zijn of haar huid kan onderhouden op de juiste manier. Ook help ik graag met een op maat gemaakt protocol voor jouw huid.

Zo kunnen we samen het achterstallig onderhoud beperken als we straks weer van start mogen gaan!

 

Dit zijn enkele tips waarmee je thuis direct aan de slag kunt gaan:

1.     Het reinigen van de huid

Het reinigen van de huid is essentieel omdat het niet alleen de afvalstoffen zoals talg, zweet en make-up restjes verwijdert maar ook verbetert het de opname van de opvolgende actieve werkstoffen. Het reinigen van de huid pas je twee keer per dag toe, zowel in de ochtend als in de avond.

 

2.     Breng je huid terug in balans

Een lotion zorgt ervoor dat de pH-waarde van de huid weer terug in balans komt. De zuurtegraad van de huid is belangrijk voor het voorkomen van huidproblemen. Een verstoorde zuurtegraad kan namelijk problemen veroorzaken.

 

3.     Fris en egale huid

Het verwijderen van dode huidcellen, wat vertraagt naarmate je ouder wordt, is van belang voor een frisse en egale huid. Ook  helpt het verstoppingen te voorkomen bijvoorbeeld bij acne. Afhankelijk van de huid en indicatie, is het belangrijk om een peeling toe te passen in jouw dagelijkse huidroutine.

 

4.     Tijd voor een masker

Als jij een avondje voor jezelf hebt ingepland, is er niets fijner dan een actief masker toe te voegen aan jouw protocol. Het masker kun je het best aanbrengen na de peeling en 10 tot 15 minuutjes op de huid laten. Een masker is een boost met actieve ingredienten voor de huid.

 

5.     Day VS Night

Er bestaan zoveel soorten crèmes en waarom heb je twee verschillende crèmes nodig? Omdat een dagcreme een beschermende functie biedt voor gedurende de dag en een nachtcreme een herstellende functie van de huid barrière. Als afsluiting van het huidprogramma, breng je altijd een dag- of nachtcreme aan.

 

 

Heb jij hierover meer vragen of wil je graag informatie over een op maat gemaakt huidprotocol?

 

Neem gerust contact op! Dit kan via e-mail schoonheidssalonpiubella@gmail.com of telefonisch (+31)0621980716.

 

Liefs, Nina